Η φωτογραφία που πουλήθηκε 4,3 εκ. δολάρια!


Η ακριβότερη φωτογραφία στον κόσμο έχει τον τίτλο «Rhine II»...

(σ.σ. Ρήνος ΙΙ) και πουλήθηκε σε δημοπρασία του Οίκου Christie’s στη Νέα Υόρκη έναντι του αστρονομικού ποσού των 4,3 εκατομμυρίων δολαρίων, δημιουργώντας ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ! Η φωτογραφία τραβήχτηκε από το διάσημο φωτογράφο Andreas Gursky και παρουσιάζει ένα ερημικό τοπίο του ποταμού Ρήνου κάτω από το φθινοπωρινό γκρίζο ουρανό.

Ο Gursky εξήγησε σε συνέντευξή του ότι πρόκειται για την αγαπημένη του εικόνα: «Στέλνει πολλά μηνύματα και έχει αλληγορική σημασία σχετικά με το νόημα της ζωής και το πώς είναι σήμερα τα πράγματα. Είναι μια δραματική εικόνα που προκαλεί βαθύ προβληματισμό για την ανθρώπινη ύπαρξη και τη σχέση μας με τη φύση στα πρόθυρα του 21ου αιώνα».
Ο καλλιτέχνης έχει αφαιρέσει ψηφιακά τους περαστικούς που υπήρχαν στην εικόνα αλλά και ένα εργοστάσιο που βρίσκεται εκεί, αφού επιθυμούσε να μην υπάρχει καθόλου κίνηση, για να αποδώσει καλύτερα τη μελαγχολία και τη ζοφερή πραγματικότητα. Αξίζει να σημειώσουμε ότι πολλά έργα του Gursky κοσμούν συλλογές των μεγαλύτερων μουσείων του κόσμου και σπουδαίες γκαλερί τέχνης όπως η «Tate Modern» και το «Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης» της Νέας Υόρκης.

Πηγη--> pistepseto.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Blogger Tips And Tricks|Latest Tips For Bloggers Free Backlinks

tads

 
Η ιστοσελίδα 8entertainment δημιουργήθηκε για οποιοδήποτε....ΔΕΝ περιέχει ακατάλληλο περιεχόμενο και περιέχει δωράκια για όλες τις ηλικίες...ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ,ΜΟΥΣΙΚΗ,ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΑΡΘΡΑ...
η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece

stats

Για να μας επισκέπτεστε πιο εύκολα πληκτρολογήστε για συντομογραφία http://8enter.blogspot.gr και θα μεταφερθείτε ΑΜΕΣΩΣ στην ιστοσελίδα μας!!!

Δείτε την ιστοσελίδα μας με άλλο μάτι :
http://www.8entertainment.blogspot.gr/view/flipcard
http://www.8entertainment.blogspot.gr/view/sidebar
http://www.8entertainment.blogspot.gr/view/snapshot

Copyrights

Text Widget

Επικοινωνήστε μαζί μας απο την σελίδα ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ που θα την βρείτε πάνω πάνω....Μην ξεχάσετε να μας κάνετε LIKE στο Facebook!X Μείνετε ενημερωμένοι κάνοντας ένα Like

8entertainment

Πνευματικά δικαιώματα -Copyrights

"