Τι σκέφτονται τα σκυλιά για εμάς...


Τη σκέψη των σκύλων προσπάθησαν να εξερευνήσουν επιστήμονες από το πανεπιστήμιο Emory στην Ατλάντα, με στόχο να κατανοήσουν τι αισθάνονται τα τετράποδα για... τους ιδιοκτήτες τους.
Τα αποτελέσματα της πρώτης φάσης της μελέτης, η οποία βασίστηκε σε μαγνητικές τομογραφίες, δημοσιεύθηκαν στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Επιστημών (PLOS).

Στο αρχικό πείραμα συμμετείχαν δυο σκυλιά, η Callie και ο McKenzie, τα οποία εκπαιδεύτηκαν για αρκετούς μήνες να περπατούν στον μαγνητικό τομογράφο και να μένουν εντελώς ακίνητα ώστε οι επιστήμονες να μπορούν να μετρήσουν τη νευρωνική τους δραστηριότητα.

Στο πλαίσιο του πειράματος, τα σκυλιά εκπαιδεύτηκαν επίσης να ανταποκρίνονται στις κινήσεις των χεριών. Ένα σημάδι σήμαινε ότι ο σκύλος θα ανταμειβόταν με ένα χοτ ντογκ, ενώ ένα άλλο σημάδι σήμαινε ότι ο σκύλος δεν θα ανταμειβόταν με λιχουδιά.

Ο κερκοφόρος πυρήνας, η περιοχή του εγκεφάλου που συνδέεται με το αίσθημα της επιβράβευσης στους ανθρώπους, ενεργοποιούνταν και στους δυο σκύλους όταν έβλεπαν το σημάδι της ανταμοιβής.

Αντίθετα, ο κερκοφόρος πυρήνας δεν ενεργοποιούνταν όταν οι σκύλοι έβλεπαν το δεύτερο σημάδι, που σήμαινε ότι δεν θα ανταμειφθούν με λιχουδιά.

«Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι οι σκύλοι προσέχουν πάρα πολύ τα σημάδια των ανθρώπων και αυτά τα σημάδια ενδέχεται να συνδέονται άμεσα με το αίσθημα επιβράβευσης των σκύλων», τόνισε σε δηλώσεις του ο Δρ. Gregory Berns, επικεφαλής της μελέτης.

Στόχος των επιστημόνων είναι να αποκωδικοποιήσουν τις νοητικές διεργασίες των σκύλων καταγράφοντας ποιες περιοχές των εγκεφάλων τους ενεργοποιούνται από διάφορα ερεθίσματα.
dete.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Blogger Tips And Tricks|Latest Tips For Bloggers Free Backlinks

tads

 
Η ιστοσελίδα 8entertainment δημιουργήθηκε για οποιοδήποτε....ΔΕΝ περιέχει ακατάλληλο περιεχόμενο και περιέχει δωράκια για όλες τις ηλικίες...ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ,ΜΟΥΣΙΚΗ,ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΑΡΘΡΑ...
η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece

stats

Για να μας επισκέπτεστε πιο εύκολα πληκτρολογήστε για συντομογραφία http://8enter.blogspot.gr και θα μεταφερθείτε ΑΜΕΣΩΣ στην ιστοσελίδα μας!!!

Δείτε την ιστοσελίδα μας με άλλο μάτι :
http://www.8entertainment.blogspot.gr/view/flipcard
http://www.8entertainment.blogspot.gr/view/sidebar
http://www.8entertainment.blogspot.gr/view/snapshot

Copyrights

Text Widget

Επικοινωνήστε μαζί μας απο την σελίδα ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ που θα την βρείτε πάνω πάνω....Μην ξεχάσετε να μας κάνετε LIKE στο Facebook!X Μείνετε ενημερωμένοι κάνοντας ένα Like

8entertainment

Πνευματικά δικαιώματα -Copyrights

"